Hoe maak ik MX records aan?

Artikel aangemaakt: 01-12-2010 | Artikel gewijzigd: 01-12-2010

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op SATserver.nl

1. Wanneer u reeds een A record heeft aangemaakt op SATserver of op een ander domein ga dan verder bij punt 3.
  2. Klik op het tabblad 'DNS' en klik op de functie 'DNS A Records'.
    • Domeinnaam: voer hier het subdomein in. Bijvoorbeeld "mail".
    • IP-adres: het ip adres van uw mailserver.
    • Klik op de button 'Opslaan'.
  3. Klik op het tabblad 'DNS' en klik op de functie 'DNS MX Records'.
    • Server: voer hier de naam in van het A record welke u in stap 2 heeft aangemaakt, bijvoorbeeld "mail.uwdomeinnaam.nl".
    • Waarde: Hoe lager het getal, hoe groter de prioriteit. De waarde 10 heeft dus een hogere prioriteit als 20.
    • Klik op de button 'Opslaan'.
De wijzigingen zullen na circa 15 tot 30 minuten zijn verwerkt op de DNS.