Hoe verhuis ik een domein?

Laatst gewijzigd 24-12-2020
Domeinnaam verhuizen

Bij veel domeinnaam extensies is er een verhuiscode nodig om domeinen te verhuizen.
Deze code is op te vragen bij de huidige leverancier van het domein.

1. Log in op de mijn.internettoday.nl omgeving.

2. Navigeer in het linkermenu naar "Domeinen".

3. Klik hier op "Nieuw domein".

4. Vul hier het gewenste domein in, en klik op "Controleer".

5. In het volgende scherm zie je het gevraagde domeinnaam bovenaan een lijstje staan.
    Naast dit domeinnaam staat een gele knop, met hierin "Verhuizen". Klik hierop om verder te gaan.

6. Nadat je op "Verhuizen" geklikt hebt krijg je de keuze om webhosting bij het domein toe te voegen.
    Hier kan je op "Bestel webhosting" klikken om deze bij te bestellen, of naar "Winkelwagen" om het domein te bestellen.

7. Ga naar de winkelwagen, hier valt op dat het betreffende domein een rood teken erbij heeft staan.
    Dit komt doordat de verhuiscode en contactprofielen opgegeven moeten worden. Dit doe je door op de tandwiel te klikken.
    Hier komt er een scherm beschikbaar waar de verhuiscode en contactprofielen opgegeven kunnen worden. Klik op "Opslaan" nadat deze zijn ingevoerd.

8. Als het goed is is het rode teken weg en kan je afrekenen door op "Afrekenen" te klikken.

De domeinnaam wordt nu aangevraagd. Wanneer deze beschikbaar is, wordt deze zichtbaar onder "Domeinen".