Hoe stel ik mijn e-mail account in op Mail van OSX?

Laatst gewijzigd 05-08-2020
Om je mail account toe te voegen aan Mail in OSX volg je de volgende stappen:

1. Open de mail applicatie.
  2. Navigeer in de menubalk naar "Mail" en vervolgens naar "Voeg account toe...".
  3. Selecteer hier "Andere mail account" en klik op ga door.
  4. Geef hier de volgende gegevens op:
    Naam: Geef hier de naam op zoals je wilt dat je ontvangers je zien.
    E-mailadres: Geef hier het e-mail adres op van het account welke je wilt toevoegen.
    Wachtwoord: Geef het wachtwoord op welke voor dit account is ingesteld.

5. Mocht er geen verbinding gemaakt worden met de server krijg je een volgend scherm voor je met de foutmelding "controle van het accountnaam of wachtwoord mislukt".
    Hier zijn weer nieuwe gegevens die ingevuld kunnen worden:
    Gebruikersnaam: Dit is gelijk aan het e-mail adres.
    Type account: Hier kan je het gewenste protocol opgeven waarvan je gebruik wilt maken. Mocht je de verschillen in deze 2 protocollen willen leren hebben wij hier een apart artikel voor geschreven. Mocht je hier geen interesse in hebben is IMAP een goed protocol om aan te houden.
    Inkomende, en uitgaande mailserver: Hier geef je de mailserver op van het account. Dit is standaard mail.domeinnaam.nl.
    Klik nu op Log in om in te loggen.

6. Selecteer de gewenste apps waarvan je gebruik van wilt maken met dit account en klik op gereed.

Je kan nu gebruik maken van de Mail app om je mail in te zien.