Wat is het verschil tussen Windows en Linux webhosting?

Artikel aangemaakt: 21-12-2010 | Artikel gewijzigd: 21-12-2010

Er zijn een aantal fundamentele verschillen tussen tussen Linux en Windows webhosting. De soort hosting heeft niets te maken met uw besturingssysteem, maar met de server en bijbehorende technieken. Zo kunt u gerust Windowshosting gebruiken wanneer u Linux op uw computer heeft.

Waarom Linux of Windows?
De meeste klanten van Internet Today kiezen voor Linux hosting. Klanten die kiezen voor Windows hosting doen dit meestal omdat hun website gebruik maakt van scripttalen zoals bijvoorbeeld ASP, ASP.net en/of een MSsql database. Voor een website die gebruikt maakt van bijvoorbeeld PHP of een MySql database kunt u beter kiezen voor Linux hosting.