Wat is een nameserver check?

Artikel aangemaakt: 12-10-2012 | Artikel gewijzigd: 17-04-2019

Wanneer u een domeinnaam registreert zoals .IT .DE .FR wordt er door de registry een nameserver check gestart. Dit betekent dat de registry controleert of uw nameservers correct zijn ingesteld.

U dient daarom ten allen tijde eerst het domein op uw hosting aan te maken en daarna pas de registratie uit te voeren.

De nameserver check kunt u uitvoeren op diverse websites zoals:
http://www.denic.de/en/background/nast.html?cHash=3486f26050
http://www.zonecheck.fr/

Wanneer u onze Managed DNS of de SATserver DNS gebruikt kunnen wij u verder helpen wanneer u de domeinnaam reeds heeft aangemaakt. Wanneer u dit nog niet heeft gedaan is dit de reden dat de nameserver test nog niet succesvol is afgerond.

Indien u een eigen nameserver gebruikt is het uw eigen verantwoording om de foutmeldingen van de diverse nameservercheck websites op te lossen.