Wat zijn SRV records?

Artikel aangemaakt: 19-07-2013 | Artikel gewijzigd: 19-07-2013

Met een SRV record kunt u aangeven welke type dienst een bepaalde host levert. Ook biedt de SRV record de mogelijkheid om een prioriteit en protocol type aan te geven.

Bijvoorbeeld:  _http._tcp.uwdomein.nl 1 1 80 www.uwdomein.nl.

Wanneer een applicatie aan de DNS vraagt wie er http verkeer afhandelt voor het domein uwdomein.nl dan geeft deze als antwoord dat dit de server is achter www.uwdomein.nl op poort 80.