Hoe stel ik een primary key of index in?

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op MySQLadmin.

Nieuwe tabel

1. Klik op de database links boven in het scherm, deze is vet gedrukt met blauwe letters.
  2. Maak een nieuwe tabel aan.
  3. In het volgende venster maakt u de velden op van de zojuist gecreëerde tabel.
  4. Het is van belang in elke tabel een primary veld aan te brengen. Dit omdat anders het cluster niet goed uit gegevens kan synchroniseren.
  5. Klik op de button 'Start'.

Bestaande tabel

1. Selecteer de tabel waarmee de problemen zich voordoen.
  2. Klik op de 'Wijzigen' button in de kolom 'Actie'.
  3. Plaats een vinkje  in de kolom "A_I", of wel 'Auto Incremental'.
  4. Klik op de button 'Opslaan'.
Gefeliciteerd, uw tabel bevat nu een primary key!
http://help.internettoday.nl/satserver/tabblad-mysql/hoe-stel-ik-een-primary-key-of-index-in.html