Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam (of afgekort 'domein') verwijst naar de webruimte op een webserver. Wanneer u een domeinnaam intypt in uw browser zal de browser de bestanden laten zien van de webserver.

Elke server heeft zijn eigen adres. Omdat deze adressen technisch oorspronkelijk zijn opgebouwd uit getallenreeksen, bijvoorbeeld.: 87.236.99.16. is dit lastig te onthouden. Omdat woorden over het algemeen makkelijker te onthouden zijn dan getallen worden de getallen reeksen omgezet naar een (domein)naam.

Enkele voorbeelden:
internettoday.nl verwijst naar 87.236.99.16
satserver.nl verwijst naar 87.236.99.7

Klik hier om een domeinnaam aan te vragen!

http://help.internettoday.nl/domeinnamen/algemeen/wat-is-een-domeinnaam.html