Magento PHP fout na update naar PHP5.3.

Magento ondersteunt momenteel nog geen PHP5.3. Dit betekend dat wanneer uw server of shared hosting omgeving een update krijgt uw Magento installatie niet geheel meer zal werken. Het is aan te raden altijd te kiezen voor Magento hosting. Deze speciale hosting omgeving is geoptimaliseerd voor Magento en zal daarom pas worden geupdate wanneer Magento PHP5.3. ondersteund.

Onderstaand vindt u een tijdelijke oplossing om uw installatie weer werkend te krijgen na een update van PHP naar versie 5.3:

Na het updaten van PHP naar versie 5.3. krijgt u onderstaande foutmelding te zien op uw website:

"Fatal error: Method Varien_Object::__tostring() cannot take arguments in /magento/lib/Varien/Object.php"

De oplossing:

1. Open het bestand  /lib/Varien/Object.php (Regel 484)
  1. Open het bestand  /app/code/core/Mage/Core/Controller/Request/Http.php (Line 274)
http://help.internettoday.nl/scripts-en-software/satservernl-upgrade-naar-php-5-3/magento-php-fout-na-update-naar-php53.html