Wat is een Virtual Private Server?

Met een Virtual Private server krijgt u de beschikking over een virtuele server. Uw VPS wordt samen met een aantal andere virtuele servers op snelle fysieke server gehost. Dit betekend dat u de capaciteit van de fysieke server deelt. Dit is vooral voordelig voor de prijs die u betaald, terwijl u toch de prestaties krijgt die u mag verwachten van een eigen server.  Een Virtual Private Server wordt standaard managed geleverd met het SATserver beheerpaneel. de mogelijkheid voor een unmanaged-variant.

De keuze voor een Virtual Private Server kan aantrekkelijk worden wanneer:

http://help.internettoday.nl/webhosting/virtual-private-server/wat-is-een-virtual-private-server.html