Wat is greylisting en hoe werkt het?

Greylisting wordt ondersteund door diverse mail serverapplicaties waaronder Exim. Door deze methode van email aannemen wordt de hoeveelheid inkomende spam zeer sterk verminderd.

Hoe werkt greylisting?

1. Wanneer iemand een bericht verstuurt naar de mailserver dan zal de mailserver de afzender, de ontvanger en het server IP-adres (ook wel "triplet" genoemd) noteren in een zogenaamde greylist.
  2. De ontvangende mailserver geeft een melding terug naar de verzendende mailserver dat het bericht nogmaals moet worden aangeboden.
  3. Wanneer het bericht na 2 minuten tot maximaal 8 uur nogmaals wordt aangeboden waarbij de "triplet" hetzelfde is wordt deze toegevoegd aan de whitelist. Wanneer er verder geen verkeer plaatsvindt met deze "triplet" wordt deze na 30 dagen van de whitelist verwijderd. Wanneer er wel verkeer is blijft de "triplet" op de whitelist staan.
  4. Bij volgende berichten wordt aan de hand van de whitelist het bericht direct doorgelaten.
http://help.internettoday.nl/e-mail/begrippen/wat-is-greylisting-en-hoe-werkt-het.html