Hoe maak ik een TXT/SPF record?

TXT records kunnen allerhande informatie/notities bevatten. U hoeft geen rekening te houden met een specifieke syntax.

De velden:

SPF records hebben daarentegen een hele specifieke syntax. Omdat deze syntax zo complex is hebben wij een tool gemaakt waarmee u gemakkelijk SPF records kunt maken. Deze tool vindt u onder het tabblad `Geavanceerd` onder de functie `SPF-records`.

Wanneer u de SPF toch handmatig wilt aanmaken dient u rekening te houden met de complexe syntax zoals uitgelegd op de website van www.openspf.org.

Meest voorkomende situaties:
Let op: Wanneer u een fout maakt in de nameserver configuratie resulteert dit in een foutieve zone en zullen de records van uw domein niet langer functioneren!
http://help.internettoday.nl/satserver/tabblad-dns/hoe-maak-ik-een-txtspf-record.html