Hoe stel ik Mail op Apple Mac OSX in?

Dit artikel legt uit hoe u een nieuw e-mailaccount aanmaakt in Mac Mail, hoe u wijzigingen aanbrengt in dit e-mailaccount en wat een mogelijk probleem kan veroorzaken bij het ophalen van e-mail in Mac Mail.

Deze uitleg is gebaseerd op versie 9.1van Mac mail (OS X El Capitan).

1. Aanmaken van nieuw e-mailaccount
Afb. 3 Stel uw inkomende en uitgaande mailserver in

5. E-mailaccount verwijderen/toevoegen

Wanneer u een van uw e-mailaccounts wilt verwijderen, volgt u de volgende stappen:
  1. Klik op het menu-item Mail en dan de optie Accounts (zie afbeelding 7).
  2. Klik links op uw e-mailaccount.
  3. Klik op het icoontje.
  4. Klik op OK.
  5. Uw e-mailaccount is nu verwijderd.

Afb.7 Pas uw accountinstellingen aan

Wanneer u een extra account wilt toevoegen, volgt u de volgende stappen:
    1. Klik op het menu-item Mail en dan de optie Accounts (zie afbeelding 7)
    2. Klik op Add Other Account
    3. Klik op Mail account (zie afbeelding 8)
    4. Volg nu dezelfde stappen als bovenaan deze pagina beschreven staat.

Afb. 8 Voeg een extra account toe

Authenticatie probleem bij het ophalen van E-mail

Mac Mail kan voor de authenticatie soms overschakelen op APOP. We ondersteunen geen APOP, dus dan kunt u uw email niet meer ophalen. Waarschijnlijk krijgt u dan een foutmelding “The server doesn’t support X-APOP authentication”. U kunt in zo’n geval op het tabblad Advanced van de accountinstellingen de authenticatie op password zetten:
  • Klik op het menu-item Mailen dan de optie Preferences.
  • Klik op Advanced.
  • Stel bij Authentication de optie Wachtwoord in:

Mail krijgt geen verbinding met de server

Sommige versies van Mail schijnen moeite te hebben met het selecteren van het juiste protocol om een SSL verbinding te maken en krijgen hierdoor geen verbinding met de mailserver. In dat geval kunt u SSL het beste uitschakelen.

Voor uitgaande mail schijnt Mac Mail soms een poortinstelling op poort 825 niet goed op te slaan. In dat geval moet u de poort opnieuw instellen en de automatische detectie uitschakelen.
http://help.internettoday.nl/e-mail/e-mail-applicaties-instellen/hoe-stel-ik-mail-op-apple-mac-osx-in.html