PHP 5.6: highlights en wijzigingen

PHP 5.6. levert een mooie performance winst op voor zowel geheugen als de processor. De wijzigingen zijn dan ook voornamelijk gericht op performance en niet zo zeer functionaliteit. Daarnaast zijn er diverse nieuwe functies beschikbaar. Toch moet je ook rekening houden met enkel zaken waarmee PHP 5.6. niet langer backwards compatible is.

Onderstaande vindt u een overzicht met de belangrijkste wijzigingen in PHP 5.6. ten opzichte van PHP 5.5.

Nieuwe functies zijn uiteraard ook aanwezig, maar deze hebben geen impact op uw bestaande code. Wilt u alle nieuwe functies doornemen? Kijk dan op PHP.net.

Functies welke binnenkort gaan vervallen (deprecated functies in PHP 5.6.), maar nog wel funcioneren in deze versie;

Gewijzigde functies;
http://help.internettoday.nl/scripts-en-software/satservernl-upgrade-naar-php-5-3/php-56-highlights-en-wijzigingen.html