Wat is PHP?

PHP (PHP: Hypertext Preprocessor) is een scripttaal welk gebruikt wordt om websites dynamisch te maken. Om PHP uit te kunnen voeren zal het geupload moeten worden naar een server welke PHP ondersteund. PHP wordt serverside uitgevoerd waardoor andere gebruikers, in tegenstelling tot HTML, deze code niet kunnen inzien.

PHP wordt toegepast voor het maken van bijvoorbeeld contact formulieren, gastenboeken, maar ook voor complexere systemen als een webshop of een forum.

Meer informatie over PHP is te vinden op http://www.php.net.

http://help.internettoday.nl/scripts-en-software/begrippen/wat-is-php.html