Hoe stel ik ik mijn e-mail in Outlook Express in?

Artikel aangemaakt: 13-09-2010 | Artikel gewijzigd: 23-05-2011

Let op: Het gebruik van Outlook Express wordt sterk afgeraden aangezien Microsoft inmiddels verbeterde en veiligere producten aanbied.

Om uw e-mail in te stellen in Windows Mail dient u de volgende stappen te volgen. Houdt u a.u.b. de benodigde e-mail gegevens bij de hand. Deze gegevens heeft u nodig voor het instellen van uw e-mail.

1. Klik na het openen van Outlook Express boven in de menubalk op "Extra" en vervolgens op "Accounts...".

2. Klik onder het tabblad "E-mail" op "Toevoegen" -> "E-mail...".

3. Voer de naam in die zichtbaar is voor diegene die de e-mail ontvangt en klik op de knop "Volgende".

4. Voer uw e-mailadres in. Bijvoorbeeld: e-mailadres@uwdomeinnaam.nl en klik op de knop "Volgende".

5. Selecteer bij servertype de optie "POP3".  Typ de servernaam in voor inkomende- en uitgaande e-mail (mail.uwdomeinnaam.nl). Klik op de knop "Volgende".

6. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in zoals u deze van ons heeft ontvangen of zoals u deze heeft ingesteld in het controle paneel. Klik op de knop "Volgende".

7. U heeft alle benodigde informatie opgegeven. Klik op de knop "Voltooien".

8. Selecteer onder het tabblad "E-mail" het zojuist ingesteld account en klik rechts op de knop "Eigenschappen".

9. Vink onder het tabblad "Servers" de optie "Voor deze server is verificatie vereist" aan.

10. Wijzig onder het tabblad "Geavanceerd" de "Uitgaande e-mail (SMTP)" naar "825" en klik op de knop "OK".

Gefeliciteerd, u heeft nu uw e-mailaccount ingesteld in Outlook Express.