Bijzonderheden bij .DK domeinen

Artikel aangemaakt: 13-02-2014 | Artikel gewijzigd: 17-04-2019

Het beheren van .DK domeinen is helaas grotendeels een handmatig proces. Dit komt met name omdat de registry een wachtwoord en gebruikersnaam verstrekt bij de registratie. Om een update van uw gegevens (contactprofielen of nameservers) toch automatisch te kunnen verwerken hebben we hier een speciale oplossing voor bedacht.

Wanneer u een .DK domein registreert gebruiken wij als domeinnaamhouderadres een e-mailadres van ons. Vervolgens verstuurt de registry zowel per post als per email de gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze gegevens worden opgeslagen in onze database en tijdens de transacties die dit vereisen (contactprofiel of nameserver update) gebruikt.

Het wachtwoord wordt per direct gewijzigd na het ontvangen van de email. De brief van de registry kunt u dus negeren.