Hoe vraag ik een domein aan?

Artikel aangemaakt: 25-03-2011 | Artikel gewijzigd: 25-04-2019
Hoe vraag ik een domein aan?
Bij het eerste gebruik van het Beheerpaneel dient u eerst een profiel aan te maken. Mocht u verschillende contactgegevens (WHOIS) willen gebruiken voor bijvoorbeeld het administratief- en technisch contact dan dient u verschillende profielen aan te maken. Profielen kunt u aanmaken onder het tabblad 'Mijn Profielen'.

1.       Klik op het tabblad ‘Mijn profielen’.
2.       Klik op de knop ‘Nieuw’ onder het kopje ‘Contact Profielen’ en vul de benodigde gegevens in.
3.       Klik op de knop ‘Toevoegen’ om het profiel op te slaan.

Het domein moet worden gekoppeld aan een nameserver om geregistreerd te kunnen worden.
1.       Klik op het tabblad ‘Mijn profielen’.
2.       Klik op de knop ‘Nieuw’ onder het kopje ‘Nameserver groepen’ en voer minimaal 2 nameservers in.
3.       Klik op de knop ‘Toevoegen’ om het profiel op te slaan.

Wanneer u geen nameserver heeft en/of onze whitelable nameserver wenst te gebruiken dan kunt u een ‘DNS template’ aanmaken.
1.       Klik op het tabblad ‘Mijn profielen’.
2.       Klik op de knop ‘Nieuw’ onder het kopje ‘DNS templates’ en voer de records in die u wenst.
3.       Klik op de knop ‘Bevestigen’ om het profiel op te slaan.

Controleer het domein op beschikbaarheid onder het tabblad 'Mijn Bestellingen'. Wanneer het domein bezet is kunt u deze op dezelfde wijze in de winkelwagen plaatsen als een nieuwe registratie.
1.       Klik op het winkelwagenicoon om het domein toe te voegen aan de winkelwagen.
2.       Klik op de hyperlink 'Mijn Cart' rechts bovenin het venster.

Voordat het domein besteld kan worden moet het eerst correct worden geconfigureerd.
1.       Klik op het configuratie icoontje achter de betreffende domeinnaam.
2.       Vul het aantal registratiejaren in en vink automatisch verlengen aan indien gewenst.
3.       Selecteer de zojuist aangemaakte profielen voor 'Houder', 'Admin-c', 'Billing-c' en 'Tech-c`. Het kan voorkomen dat er minder opties                      beschikbaar zijn, deze zijn dan niet benodigd.
4.       Wanneer u een domein verhuist dient u wanneer dit vereist is ook een verhuiscode in te voeren.
5.       Wanneer ‘local presence’ vereist is dient u een profiel te selecteren met een adres in het land van de extensie. Of u gebruikt tegen een                kleine vergoeding onze local presence.
6.       Klik op het tabblad DNS en selecteer de nameserver of managed DNS template.
7.       Klik op de knop ‘Bijwerken’.

Selecteer het domein in de cart door op het domein te klikken en klik daarna op de knop ‘bestellen’. Er zal een bevestiging worden gevraagd van uw aankoop. Klik op de knop ‘Bevestigen’.

Gefeliciteerd! U heeft een domein in bestelling geplaatst.