.htaccess: hoe stel ik een redirect naar (sub)map in?

Artikel aangemaakt: 15-11-2011 | Artikel gewijzigd: 18-11-2011
Open het kladblok in Windows, ook wel notepad genoemd in de Engelse versie van Windows. Plaats daarin de tekst uit de rode kaders:

Redirect van mijn eigen root naar een (sub)map.

redirect permanent /index.html http://www.internettoday.nl/webshop/

Met deze opdracht regel verwijst u iedereen die www.internettoday.nl bezoekt door naar de map /webshop. U kunt het domein wijzigen in ieder willekeurig domein.

Sla het bestand op met de naam ".htaccess" en kies het bestand soort "alle bestanden". Upload het bestand naar de map op uw webruimte waarop deze van toepassing moet zijn.