Hoe maak ik een SRV record?

Artikel aangemaakt: 19-07-2013 | Artikel gewijzigd: 02-06-2015

Om een correcte SRV record te maken moet u in het bezit zijn van de hostnaam en het poort nummer waarop deze draait.

De velden:

• Service: de service naam welke in SATserver bekend zijn. Indien u een nieuwe service wenst toe te voegen dient u contact op te nemen met uw provider.
  • Protocol: TCP, UDP of TLS
  • Prio: de prioriteit voor deze record indien u meerdere records aanmaakt voor dezelfde service (0-65535).
  • Weight: kan worden gebruikt wanneer  u meerdere services heeft met dezelfde prioriteit (0-65535).
  • Port: de poort waarop deze service beschikbaar is. Deze waarde is niet verplicht.
  • Server: de hostnaam waarop deze service beschikbaar is.
Meest voorkomende situaties:
  • Het veld Server mag enkel een hostnaam zijn. Een IP-adres invoeren resulteert in een corrupte nameserverzone.
  • Aanpassingen in onze nameservers worden per direct verwerkt, maar door de cache bij andere providers kan het tot 2 uur duren voordat de wijziging overal is doorgevoerd.
Voor meer informatie over SRV records:
Let op: Wanneer u een fout maakt in de nameserver configuratie resulteert dit in een foutieve zone en zullen de records van uw domein niet langer functioneren!