Wat zijn SRV records?

Laatst gewijzigd 23-02-2024

Met een SRV record kun je aangeven welke type dienst een bepaalde host levert. Ook biedt de SRV record de mogelijkheid om een prioriteit en protocol type aan te geven.

Bijvoorbeeld: _http._tcp.jedomein.nl 1 1 80 www.jedomein.nl.

Wanneer een applicatie aan de DNS vraagt wie er http verkeer afhandelt voor het domein jedomein.nl dan geeft deze als antwoord dat dit de server is achter www.jedomein.nl op poort 80.

Hieronder een voorbeeld van een SRV record