Hoe installeer ik Wordpress?

Artikel aangemaakt: 22-07-2013 | Artikel gewijzigd: 03-04-2019
Om Wordpress te kunnen gebruiken heeft u minimaal 1 database nodig. Wanneer u gebruik maakt van het SATserver controlepaneel kunt u deze installeren middels onderstaande stappen:
  1. Log in op uw account binnen SATserver.
  2. Ga naar ‘MySQL -> MySQL installeren’ om een database te installeren.
  3. Installeer ook MySQLadmin.
Om de installatie te starten dient u eerst de nieuwste versie van WordPress te downloaden:
Nederlandse versie – http://nl.wordpress.org/
Engelse versie -  http://wordpress.org/
  1. Open het .zip bestand en pak het bestand uit in een map.
  2. Als de bestanden zijn uitgepakt dient u het bestand wp-config-sample.php op te zoeken.
  3. Wijzig de naam van wp-config-sample.php naar wp-config.php.
  4. Open nu het bestand wp-config.php. In dit bestand staat het volgende:
/** The name of the database for WordPress */
define
('DB_NAME', 'database_name_here');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'username_here');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'password_here');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'localhost');

/** Database Charset to use in creating database tables. */
define('DB_CHARSET', 'utf8');

/** The Database Collate type. Don't change this if in doubt. */
define('DB_COLLATE', '');

Het is belangrijk om hier de juiste database gegevens in te voeren, zodat de installatie goed wordt afgerond. Uw database gegevens vindt u in het controlepaneel SATserver onder het tabblad MySQL onder de functie `MySQL installeren`
  1. Bij DB_NAME vul je de naam in van je database.
  2. Bij DB_USER vul je de naam in van je database gebruiker.
  3. Bij DB_PASSWORD vul je het wachtwoord.
  4. DB_HOST laat u staan op localhost.
  5. Sla het bestand op.
Vervolgens kunnen we de bestanden van Wordpress op uw webhosting plaatsen. Hier hebben we wel de inloggegevens van de FTP voor nodig. De inloggegevens kunt u terug vinden in het SATserver controlepaneel onder de tab `Webserver` onder de functie `FTP gebruikers`.

Plaats de bestanden die u heeft uitgepakt op de FTP door deze te verslepen van de linkerzijde van het scherm naar de server aan de rechterzijde van het venster.

Wanneer alle bestanden zijn geüpload kunt u starten met het installeren van WordPress. Typ uw domeinnaam in de browser. U wordt direct  doorgestuurd naar uwdomein.nl/wp-admin/install.php. Dit is de installatie pagina van Wordpress.
  1. Voer een gebruikersnaam en wachtwoord in. Let op: gebruik niet de gebruikersnaam admin. Uit veiligheids overwegingen is het niet verstandig om deze gebruikersnaam te gebruiken.
  2. Als u alle gegevens heeft ingevuld klik op de knop installeren.
Gefeliciteerd u heeft nu WordPress succesvol geïnstalleerd!