Wanneer overhandigen jullie logfiles?

Artikel aangemaakt: 12-08-2013 | Artikel gewijzigd: 07-05-2019

Logfiles worden voor ieder domein opgebouwd en kunnen verschillende zaken bevatten:

• MySQL queries
    • Om de prestaties van de MySQL databases onder controle te houden monitoren wij de queries die worden uitgevoerd door de websites. Queries die er het langste over doen worden in een zogenaamde slow queries log opgeslagen. Deze logfile kan door onze beheerders worden gebruikt om de instellingen van de server te optimaliseren.
  • FTP verkeer
    • Wanneer u bestanden download van of upload naar de server wordt dit vastgelegd in logfiles. Op deze wijze kan door onze beheerders worden vastgesteld wie wanneer bestanden heeft geupload. Deze log is met name belangrijk wanneer uw website is gehackt.
  • Webserver logs
    • In deze logs wordt bijgehouden welke calls gemaakt worden door de bezoekers van uw website. De log bevat onder andere de url die bezocht wordt, foutmeldingen (zoals pagina niet gevonden), de datum van het bezoek en het ip-adres van de bezoeker.
  • Email logs
    • De email logs bevatten data betreffende e-mail die wordt aangeboden of verzonden. De logfiles bevatten niet de inhoud van berichten, maar enkel van en naar adres en datum van ontvangen of verzenden. Ook bevat de log eventuele foutmeldingen van servers waar onze servers de e-mail aanbieden.
Wie mag deze logfiles opvragen?
Logfiles bevatten persoonlijke gegevens en mogen daarom enkel worden worden overhandigd aan de contractant / de klant. Ook resellers mogen logfiles opvragen van hun klanten. Voor het opvragen van logfiles kunnen kosten worden berekend.

Aanvragen van derden (ontwikkelaars, externe beheerders, etc.) worden te allen tijde geweigerd.