Hoe verplaats ik Magento van domein naar domein?

Artikel aangemaakt: 30-05-2012 | Artikel gewijzigd: 30-05-2012

Wanneer Magento wordt verplaats van bijvoorbeeld een test domein naar het echte domein werkt de installatie niet direct. In dit helpartikel staat stap voor stap uitgelegd hoe de verhuizing succesvol afgerond kan worden.

1. Maak een export van de huidige database. Dit moet worden uitgevoerd vanuit de Magento Admin om te voorkomen dat het admin panel niet meer correct functioneert en u de foutmelding "Error: 404 Not Found" krijgt bij het openen van de admin panel inlogpagina
    1. Login op het admin panel van uw Magento installatie.
    2. Systeem > Hulpmiddelen > Back-ups
    3. Kies voor "Back-up maken"
    4. Download het .gz bestand.
  2. Download alle bestanden van de webruimte met een FTP programma zoals Filezilla.
  3. Importeer de database in het nieuwe domein middels MySQLadmin, ook wel PHPmyadmin genoemd of het stand-alone programma HeidiSQL. De import is het gemakkelijkste uit te voeren door de query welke in het .gz bestand is opgeslagen uit te voeren.
    1. Unzip het .sql bestand in het gedownloade .gz bestand.
    2. Open het bestand in notepad. Afhankelijk van de database grootte kan dit lang duren.
    3. Kopieer en plak de tekst in het gebruikte programma en voer de query uit.
  4. Open na de import de tabel "core_config_data" en wijzig de waarde van het veld "value" van de records "web/secure/base_url" en "web/unsecure/base_url" naar de nieuwe domeinnaam.
  5. Upload alle gedownloade bestanden naar de nieuwe webruimte.
  6. Nu alle bestanden en database data aanwezig is op de nieuwe webruimte moet er nog een enkel bestand worden aangepast om Magento correct met de database te laten verbinden.
    1. Download het bestand /app/etc/local.xml.
    2. Wijzig de database naam, gebruikersnaam en het wachtwoord.
    3. Upload het bestand.
  7. Zoals u wellicht al heeft gemerkt is het niet altijd (afhankelijk van uw Magento versie) niet direct mogelijk om in te loggen op het admin panel. Wanneer uw admin panel wel werkt dient u onderstaande niet uit te voeren!
    1. Open het bestand app/code/core/Mage/Core/Model/Session/Abstract/Varien.php en bewerkt onderstaande waarden:

session_set_cookie_params(
      $this->getCookie()->getLifetime(),
      $this->getCookie()->getPath(),
      $this->getCookie()->getDomain(),
      $this->getCookie()->isSecure(),
      $this->getCookie()->getHttponly()
      );

wijzig deze in:

session_set_cookie_params(
      $this->getCookie()->getLifetime(),
      $this->getCookie()->getPath()
      //$this->getCookie()->getDomain(),
      //$this->getCookie()->isSecure(),
      //$this->getCookie()->getHttponly()
      );
  8. Uw installatie is nu weer werkend, maar kan door caching nog problemen ondervinden. U kunt dit oplossen door de cache te legen middels onderstaande methode.
    1. Download het bestand empty_cache.txt.
    2. Wijzig de extensie van .txt naar .php.
    3. Upload het bestand naar de root van uw webruimte (de hoofdmap).
    4. Voer het bestand uit in de browser. De cache wordt nu volledig geleegd en u kunt weer inloggen op het admin panel.
De verhuizing van uw Magento installatie is voltooid! Lees ook onze performance tips om uw Magento installatie sneller te maken.