.htaccess: hoe geef ik geavanceerde PHP errors weer?

Artikel aangemaakt: 18-11-2011 | Artikel gewijzigd: 17-06-2013
Foutmeldingen weergeven in de browser
Open het kladblok in Windows, ook wel notepad genoemd in de Engelse versie van Windows. Plaats daarin de tekst uit de rode kaders:

php_flag display_startup_errors on
php_flag display_errors on

Sla het bestand op met de naam ".htaccess" en kies het bestand soort "alle bestanden". Upload het bestand naar de map op uw webruimte waarop deze van toepassing moet zijn.

Foutmeldingen opslaan in een bestand op uw webruimte.
Wanneer liever de foutmeldingen verzamelt in een logbestand dan kunt u hiervoor onderstaande code gebruiken. Wel dient u het gehele pad naar uw bestanden in te voeren op de plaats van de vraagtekens. Doorgaans is dit /www/htdocs/ en dan de eerste letter van uw SATserver uw SATserver gebruikersnaam /http/log/PHP_errors.log.

# enable PHP error logging
php_flag display_startup_errors off
php_flag display_errors off
php_flag html_errors off
php_flag  log_errors on
php_value error_log  /www/htdocs/[?]/[???????]/http/log/PHP_errors.log