Wat is een EV certificaat?

Artikel aangemaakt: 23-03-2011 | Artikel gewijzigd: 06-11-2012

Internet Today biedt diverse certificaten waarbij de Extended Validation certificaten met uitstek geschikt zijn voor versleutelen/encrypten van belangrijke gegevens. Bovendien straalt een EV certificaat vertrouwen uit, mede door de validatie en de naam van uw bedrijf welke zichtbaar is in het certificaat.

1. WHOIS gegevens
Bij de aanvraag van een dergelijk EV certificaat zoals het True Business EV wordt uw identiteit gecontroleerd. Dit begint al bij de WHOIS gegevens van het domein. Deze dienen overeen te komen met de gegevens die u aanleverd, waarbij het belangrijk is dat deze gegevens ook overeenkomen met het Kamer van Koophandel uittreksel welke u op aanvraag dient aan te leveren op verzoek van onze support. In het geval van particulieren is een kopie van het identiteitsbewijs voldoende.

2. Goedkeuring aanvraag
Wanneer de aanvraag door ons is geplaatst ontvangt u op het e-mailadres van de domeinnaamhouder of op een vooraf vastgelegd adres zoals postmaster@ , admin@ , administrator@ etc. een bevestiging van uw aanvraag. U dient de aanvraag middels het klikken van de link in het bericht goed te keuren.

3. Overeenkomst met Certificate Authority (CA)
Daarna ontvangt u van ons een overeenkomst van de (CA) welke door u (de domeinnaamhouder) ondertekend dient te worden. Deze overeenkomst dient u na ondertekening retour aan ons te sturen.

4. Controle KVK-uittreksel
De Certificate Authority controleert uw gegevens in het uittreksel. Wanneer de bedrijfsnaam afwijkt van de WHOIS gegevens van het domein zullen de WHOIS gegevens aangepast moeten worden door de domeinnaamhouder.

5. Bank Conformation
De domeinnaamhouder (zakelijk) dient minimaal 3 jaar te bestaan. Wanneer dit niet het geval is zal de certificate Authority vragen om een bank validatie. De bank in kwestie zal daarbij op briefpapier aan moeten geven dat het bedrijf in kwestie zaken doet met de bank. Hierbij is een stempel van de bank vereist.

6. Professional opinion letter
Vanwege het hoge verzekeringsbedrag wat de CA biedt wordt soms (wanneer er nog enige twijfel is) de professional opinion letter gevraagd. Hierbij dient een advocaat de identiteit van de domeinnaamhouder te bevestigen. Hierbij kan de CA contact opnemen met deze om de identiteit te controleren.

Bovenstaande is een opsomming van de validatie mogelijkheden, het is niet altijd nodig alle validatie methodes door te lopen. Bovendien wordt u gebeld op het telefoonnummer uit de KvK of op het telefoonnummer in de WHOIS van het domein in kwestie waarbij uw bedrijfsgegevens worden gecontroleerd.

Alle certificaten van Internet Today zijn wat betreft versleuteling aan elkaar gelijk, allen zijn van de zeer hoge encryptie van 256 bit. De verschillen zitten in de validatie, waarbij bij een EV certificaat de identiteit van de domeinhouder 100% zeker moet zijn.

Overigens heeft u bij een EV certificaat een groene balk in de browser zoals u ook kunt zien wanneer u in de adressenbalk kijkt. Daarin staat ook direct de bedrijfsnaam.

Wanneer u nog vragen heeft stelt u deze dan gerust aan onze support op het nummer 0181-750310 of stuur een email naar support@internettoday.nl.

Afzender:
Ontvanger: