Kan ik zomaar een domeinnaam registreren?

Artikel aangemaakt: 07-12-2010 | Artikel gewijzigd: 17-04-2019

Er zijn regels opgesteld door de verschillende registries ook wel NIC's (Network Information Centers) genoemd. met betrekking tot domeinregistraties.

Sommige organisaties of gebruikers zijn uitgesloten voor bepaalde extensies en soms mogen bepaalde extensies enkel geregistreerd worden door een inwoner van dat land. De beherende NIC mag de regels zelf bepalen en kan bepaalde domeinnamen weigeren. Soms worden bepaalde esthetische zaken niet geaccepteerd: een domeinnaam als www.commit-suicide.xx kan niet in elke extensie geregistreerd worden. Tevens kan de beherende NIC een domeinnaam weigeren als deze teveel weg heeft van een bestaand merk.

Wanneer u twijfelt kunt u altijd contact met onze support opnemen door een e-mail te sturen naar support@internettoday.nl.

Klik hier om een domein aan te vragen!