Hoe stel ik mijn email op Windows 8 in?

Artikel aangemaakt: 28-11-2012 | Artikel gewijzigd: 30-04-2019

Voor het instellen voor uw mail in Windows 8 is het belangrijk om te weten dat u hier alleen gebruik van kunt maken met het type account IMAP en niet met POP3.

1. Open Windows 8 Mail.

2. U dient in te loggen met uw Microsoft account (@live.nl ,@hotmail.com, @hotmail.nl). Wanneer u geen Microsoft account heeft dient u er één aan te maken. Als u bent ingelogd met uw Microsoft account kunt u uw e-mail instellen van uw domein.

3. Ga naar Instellingen, vervolgens naar Accounts en klik hierna op Een account toevoegen.
Kies vervolgens voor Ander account.

4. Er wordt een pop up scherm weergegeven. Klik op Meer details weergeven.

5. U kunt nu uw e-mail gegevens invullen.
LET OP; e-mailadres en gebruikersnaam zijn hetzelfde.
E-mailadres:  uwemail@adres.nl
Gebruikersnaam:  uwemail@adres.nl
Wachtwoord:  uw wachtwoord (deze kunt u terugvinden in het controlepaneel)

Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): mail.uwdomein.nl
Poort: 143
Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist: Uitvinken

Server voor uitgaande e-mail: mail.uwdomein.nl
Poort: 825

Op de server voor de uitgaande e-mail is SSL vereist: Uitvinken
Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist: Aanvinken
Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen:
Aanvinken

6. Klik vervolgens op Verbinding maken.