Wat is een Virtual Private Server?

Laatst gewijzigd 14-07-2020

Met een Virtual Private server krijgt u de beschikking over een virtuele server. Uw VPS wordt samen met een aantal andere virtuele servers op snelle fysieke server gehost. Dit betekend dat u de capaciteit van de fysieke server deelt. Dit is vooral voordelig voor de prijs die u betaald, terwijl u toch de prestaties krijgt die u mag verwachten van een eigen server.? Een Virtual Private Server wordt standaard managed geleverd, maar hier is ook de mogelijkheid voor een unmanaged-variant.

De keuze voor een Virtual Private Server kan aantrekkelijk worden wanneer:

• een back-upserver nodig is voor uw data;
  • meerdere IP-adressen nodig zijn;
  • wanneer de dagelijkse data-overdracht excessief wordt;
  • wanneer u veel opslagcapaciteit nodig heeft;
  • wanneer uw capaciteitsbehoefte stijgt gedurende de jaren, u kunt gemakkelijk de capaciteit verhogen.
  • indien u specifieke applicaties wilt hosten.