Shop2Go: You must enable magic_quotes_gpc

Artikel aangemaakt: 13-04-2011 | Artikel gewijzigd: 07-05-2019

Wanneer u gebruik maakt van Shop2Go van Invender kan het zijn dat u de melding "You must enable magic_quotes_gpc in php.in in order to run Shop2Go" krijgt te zien.

Wat is Magic Quotes_gpc?
Magic Quotes_gpc is een PHP instelling welke tot en met PHP versie 5.2.x werd gebruikt om variabelen te controlen op quotes. Daarbij werden deze quotes geescaped, waardoor deze geen kwaad meer konden.

Meer informatie over deze PHP instelling vindt u hier.

Hoe los ik deze melding op?
Hoewel de foutmelding suggereert dat u dit dient aan te passen in php,ini is dit niet mogelijk in een shared hosting omgeving. Een alternatief is het aanmaken van een .htaccess bestand waarin u de instelling "php_flag magic_quotes_gpc on" vermeldt.

1. Open het programma Windows kladblok, ook wel notepad genoemd.
  2. Plaats hier de volgende regel in: php_flag magic_quotes_gpc on
  3. Sla dit bestand op door in het menu te kiezen voor "Bestand" en daarna "Opslaan als" te kiezen.
  4. Gebruik de bestandsnaam ".htaccess". Vergeet hierbij niet de punt voor htaccess. Deze is namelijk nodig aangezien het bestand .htaccess heet.
  5. Upload dit bestand naar de hoofdmap van uw webruimte
Gefeliciteerd, de melding van Shop2Go moet verholpen zijn.

Let op: de functie is niet meer beschikbaar in PHP versie 5.3. en hoger.