Hoe laat ik e-mail afleveren op mijn eigen server?

Artikel aangemaakt: 26-11-2010 | Artikel gewijzigd: 23-05-2013

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op SATserver.nl

Wanneer u e-mail wilt laten afleveren op uw eigen server dan heeft u diverse manieren om dit te laten doen. U kunt de e-mail direct laten afleveren op uw eigen server of eerst de e-mail laten scannen op virussen en SPAM.

Extern afleveren (met anti-virus en SPAM filter)

De handleiding gaat er vanuit dat u met standaard DNS instellingen begint. Wanneer u reeds instellingen heeft gewijzigd kan het zijn dat de onderstaande handleiding niet voor u werkt. In dat geval kunt u de functie 'DNS instellingen terug zetten' gebruiken onder het tabblad 'DNS'.

1. Klik op het tabblad 'E-mail' en kies voor de functie 'Externe mailserver'.
  2. Voer bij 'IP(v4)' het IP-adres van uw server in.
  3. Wijzig eventueel uw poort, dit is optioneel en enkel nodig wanneer u de e-mailserver handmatig heeft gewijzigd.
  4. Wanneer een wachtwoord vereist is kunt u 'Aanmelden bij de server voor verzenden' op 'Aan' zetten. Voer daarna de gebruikersnaam en wachtwoord in.
  5. Wijzig de optie 'Extern afleveren' naar 'Aan'.
  6. Klik op de button 'Uitvoeren'.
De e-mail zal nu worden afgeleverd op de externe mailserver. Wanneer u geen e-mail ont

Extern afleveren (zonder anti-virus en SPAM filter)
  1. Klik op het tabblad 'DNS' en kies voor de functie 'DNS A records'.
  2. Maak een nieuwe record aan welke correspondeert met de functie 'email'. Wanneer u onze server niet als fallback wenst te gebruiken verwijderd u de record 'mail.domeinnaamnaam.extentie'.
  3. Voer de naam van record in en het IP-adres en klik op 'Opslaan'.
  4. Klik op de functie 'DNS MX records' onder het tabblad 'DNS'.
  5. Voer in het veld 'Server' de A record in die u zojuist heeft aangemaakt. Bijvoorbeeld: 'mail.domeinnaamnaam.extentie'.
  6. Geef een prioriteit aan. Wanneer u meerdere servers heeft stelt u hier de primaire server in op de laagste waarde (bijvoorbeeld 10)
  7. Klik op de button 'Opslaan'.
  8. Omdat u nu zelf de mailserver beheert en deze in het geheel buiten het SATserver platform wordt gehost dient u de lokale mailserver uit te schakelen. U kunt dit doen onder het tabblad 'Geavanceerd' onder de functie 'Server Instellingen'.
  9. Vink de optie 'Mailserver' uit en klik op de button 'Wijzigen'.
In beide gevallen geldt dat u enige tijd dient te wachten voordat de instellingen werken. Wanneer u na 2 uur nog geen mail kunt ontvangen op uw eigen server, controleert u dan de volgende punten, welke beschreven zijn in onze handleiding.