Kan ik de verbinding met mijn mailserver beveiligen met een SSL?

Artikel aangemaakt: 26-03-2019 | Artikel gewijzigd: 30-04-2019

Indien u gebruik maakt van het SATserver controlepaneel dan kunt u een SSL gebruiken om de verbinding met de mailserver te beveiligen indien aan de volgende eisen is voldaan.

1. U dient een SSL-certificaat aan te schaffen voor mail.uwdomeinnaam.nl of als alternatief kunt u een zogenaamd wildcard SSL gebruiken, ook wel een stercertificaat genoemd wat ondersteuning geeft voor al uw subdomeinnamen *.uwdomeinnaam.nl.
  2. Uw e-mail programma moet ondersteuning bieden voor het gebruik van een SSL om de verbinding tussen u en de mailserver te beveiligen.
    1. Office 2007 of lager biedt geen ondersteuning voor SSL-certificaten in combinatie met SATserver.
Nadat u een SSL heeft gekocht kunt u deze zelfstandig installeren middels de handleiding: Hoe installeer ik een SSL?