Hoe maak ik een beveiligde FTP verbinding met Filezilla?

Artikel aangemaakt: 17-10-2012 | Artikel gewijzigd: 07-05-2019
1. Open FileZilla.
2. Klik op Bestand -> Sitebeheer
3. Het scherm 'Sitebeheer' wordt geopend, klik vervolgens op de knop 'Nieuwe site'.
4. Geef de website een naam.

Aan de rechterzijde van scherm kunt u vervolgens de gegevens invoeren:
1. Host: ftp.uwdomeinnaam.nl
2. Post: laat dit veld leeg.
3. Encryptie: 'Expliciet TLS'
4. Kies bij Inlogtype voor 'Normaal'.
5. Vul het gebruikersnaam en wachtwoord van het FTP account in.
6. Klik op de knop 'verbind'.
7. Er verschijnt nu een melding van het gebruikte SATserver.nl certificaat, vink "Altijd het certificaat vertrouwen in toekomstige sessies" aan en klik vervolgens op 'OK'.

U maakt nu gebruik van een versleutelde gegevensverbinding.