Hoe importeer ik een SQL bestand groter dan 160MB?

Artikel aangemaakt: 25-07-2011 | Artikel gewijzigd: 25-07-2011

Het is niet mogelijk om een bestand groter dan 160MB te uploaden via de normale upload knop binnen MySQL admin. Voor de volgende handleiding dient u in bezit te zijn van de SATserver inlog gegevens.

U dient het grote SQL bestand (ZIP, GZIP of SQL format) te plaatsen in de database map direct onder de FTP root. U kunt daarna onder het tabblad 'Importeer' in MySQLadmin het grote bestand selecteren in de listbox.

Welke stappen moet ik volgen om dit te bereiken?

  1. Log in op SATserver.nl.
  2. Controleer onder het tabblad 'Webserver' onder de link 'FTP gebruikers'. Let erop dat de map binnen de website ingesteld staat op . Wanneer dit niet het geval is dient u een nieuwe FTP account aan te maken. Wanneer dit niet mogelijk is dient u eerst de huidige FTP account te verwijderen en daarna een nieuwe aan te maken met als 'map binnen de website' een / of wel de root.
  3. Wanneer met Filezilla verbinding maakt met uw FTP dan ziet u in de root of wel de hoofdmap de map database. Plaats in deze map het bestand wat u wilt importeren.
  4. Login op MySQLadmin van het domein. De inloggegevens vindt u onder het tabblad 'MySQL' onder de link MySQL databases.
  5. Klik op het tabblad 'Importeer' en selecteer de optie 'Select from the web server upload directory' en selecteer in de listbox het correcte bestand. Aangezien het hier om grote bestanden gaat kan het even duren voordat een bestand boven de 160MB is geimporteerd naar de database.
Let op: deze functionaliteit is enkel beschikbaar vanaf versie 3.4.3.x van MySQLadmin. Wanneer u een oudere versie gebruikt dient u in SATserver onder het tabblad 'MySQL' onder de link 'MySQL admin' allereerst de software te verwijderen en daarna opnieuw te installeren.
Afzender:
Ontvanger: