Hoe zet ik een back-up terug van bestanden?

Artikel aangemaakt: 24-02-2011 | Artikel gewijzigd: 25-02-2011

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op SATserver.nl.

Met deze back-up functie kunt u back-ups terugzetten van complete directories, maar ook van specifieke bestanden. Uw back-ups blijven maximaal 24 uur bewaard, afhankelijk van uw hostingpakket keuze.

SATserver genereert iedere 24 uur een back-up van uw bestanden en databases. De back-up vindt 's nachts plaats tussen 1:00 en 5:00.Doordat de back-up 's nachts wordt gemaakt bevat de back-up van bijvoorbeeld 15 februari de gegevens van 14 februari. Bij het invoeren van de datum dient u hier rekening mee te houden.

Om mis-of per ongeluk gebruik van deze back-upfunctie tegen te gaan is een beveiliging ingebouwd. U dient de beveiligingscode welke word gemeld in de tekst over te nemen zonder spaties en in hoofdletters.

• Klik op het tabblad 'Webserver' en kies voor de functie 'Terugplaatsen Backup'.

Wat vult u in?

Voorbeeld 1: u wilt alle mappen die beginnen met "admin" terugzetten naar de situatie zoals deze op 15 februari was.
  1. Map binnen de site: /admin
  2. Back-up datum: 2011 - 02 - 16
  3. Beveiligingscode: neem deze over zoals aangegeven in de helptekst in SATserver.
  4. Huidige wachtwoord: uw SATserver wachtwoord.
Voorbeeld 2: u wilt enkel de map "admin" terugzetten naar de situatie zoals deze op 15 februari was.
  1. Map binnen de site: /admin/
  2. Back-up datum: 2011 - 02 - 16
  3. Beveiligingscode: neem deze over zoals aangegeven in de helptekst in SATserver.
  4. Huidige wachtwoord: uw SATserver wachtwoord.
Voorbeeld 3: u wilt de gehele website terugplaatsen naar de situatie zoals deze op 15 februari was.
  1. Map binnen de site: laat dit vakje leeg.
  2. Back-up datum: 2011 - 02 - 16
  3. Beveiligingscode: neem deze over zoals aangegeven in de helptekst in SATserver.
  4. Huidige wachtwoord: uw SATserver wachtwoord.
Voorbeeld 4: u wilt een specifiek bestand terugplaatsen naar de situatie zoals deze op 15 februari was.
  1. Map binnen de site: /directory1/directory2/debestandsnaam.html
  2. Back-up datum: 2011 - 02 - 16
  3. Beveiligingscode: neem deze over zoals aangegeven in de helptekst in SATserver.
  4. Huidige wachtwoord: uw SATserver wachtwoord.
Voorbeeld 5: u heeft een map met inhoud verwijderd en wilt deze graag terugplaatsen naar de situatie zoals deze op 15 februari was.
  1. Map de map opnieuw aan zoals de eerst heette op uw webruimte (middels een FTP verbinding). Wanneer u dit niet doet krijgen de bestanden die worden teruggeplaatst de rechten van de back-up en niet de originele rechten.
  2. Map binnen de site: /plaatshierdenaamvandemap/
  3. Back-up datum: 2011 - 02 - 16
  4. Beveiligingscode: neem deze over zoals aangegeven in de helptekst in SATserver.
  5. Huidige wachtwoord: uw SATserver wachtwoord.