Hoe stel ik mijn email op Android in?

Artikel aangemaakt: 03-09-2013 | Artikel gewijzigd: 30-04-2019

Om uw e-mail in te stellen op uw Android telefoon dient u de volgende stappen te volgen. Houdt u a.u.b. de benodigde e-mail gegevens bij de hand. Deze gegevens heeft u nodig voor het instellen van uw e-mail.

1. Open de e-mailapplicatie en open het instellingen menu.
  2. Druk op het icoontje met het plusje om een account toe te voegen.
  3. Voer de gevraagde gegevens in:
    • E-mailadres: voer hier uw e-mailadres in.
    •
      Wachtwoord: voer hier uw wachtwoord in.
  4. Kies vervolgens voor handmatig instellen.
  5. Inkomende email
    • Kies het type account. Wij raden voor telefoons IMAP aan.
    • De gebruikersnaam en het wachtwoord zullen worden overgenomen uit het vorige overzicht.
    • De imap server is altijd mail.uwdomeinnaam.nl.
    • De imap poort is 143.
    • Beveiligingstype: Geen.
    • Druk op de knop 'volgende' onder aan de pagina.
  6. Uitgaande email
    • SMTP-server: mail.uwdomeinnaam.nl.
    • Beveiligingstype: Geen.
    • Poort: 825.
    • Vink inloggen is verplicht aan.
    • Gebruikersnaam en wachtwoord zijn het zelfde als bij de inkomende email.
    • Druk op de knop 'volgende' onder aan de pagina.
  7. Het kan zijn dat uw emailprogramma (afhankelijk van de telefoon) nog andere vragen stelt. Deze kunt u invoeren naar keuze.
Gefeliciteerd. U heeft nu uw e-mailaccount ingesteld op uw Android telefoon.