Hoe stel ik een primary key of index in?

Artikel aangemaakt: 12-11-2010 | Artikel gewijzigd: 12-11-2010

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op MySQLadmin.

Nieuwe tabel

1. Klik op de database links boven in het scherm, deze is vet gedrukt met blauwe letters.
  2. Maak een nieuwe tabel aan.
    • Naam: de naam van de tabel.
    • Aantal velden: het aantal velden dat u wilt aanmaken in de tabel.
    • Klik op de button 'Start'.
  3. In het volgende venster maakt u de velden op van de zojuist gecreëerde tabel.
    • Veld: de naam van het veld.
    • Type: het soort gegevens wat u in dit veld gaat bewaren.
    • Lengte/waarde: de maximale lengte welke u mag opslaan in dit veld.
    • Standaard waarde: wanneer er een nieuwe record wordt aangemaakt zal deze waarde standaard worden toegevoegd.
    • Collatie: de regels die gebruikt worden om tekens met elkaar te vergelijken bij het zoeken en sorteren in een database.
    • Attributen: voor meer informatie klik hier.
  4. Het is van belang in elke tabel een primary veld aan te brengen. Dit omdat anders het cluster niet goed uit gegevens kan synchroniseren.
    • Index:
      • Primary: Auto incrementing. Met deze waarde zal de inhoud van het veld steeds 1 waarde hoger zijn.
      • Unique: Dit veld moet een unieke waarde bevatten.
      • Index: versneld zoekacties wanneer men in queries zoekt naar een waarde.
      • Fulltext: De fulltext search is oorspronkelijk bedoeld voor grote databases met veel data. Het idee is dat er een index wordt gemaakt van alle woorden in de tabel. Deze index wordt gebruikt bij het zoeken door MySQL.
  5. Klik op de button 'Start'.

Bestaande tabel

1. Selecteer de tabel waarmee de problemen zich voordoen.
  2. Klik op de 'Wijzigen' button in de kolom 'Actie'.
  3. Plaats een vinkje  in de kolom "A_I", of wel 'Auto Incremental'.
  4. Klik op de button 'Opslaan'.
Gefeliciteerd, uw tabel bevat nu een primary key!