Hoe kan ik Memcache inschakelen op Magento hosting?

Artikel aangemaakt: 08-02-2012 | Artikel gewijzigd: 22-01-2014

Memcache is een cache methode die bedoeld is veel gebruikte content in het geheugen te laten bewaren in plaats van op de harddisk van een server. Aangezien geheugen vele malen sneller is dan een harddisk, kan het inschakelen van Memcache een mooie performance boost geven aan uw Magento website voor zowel de klantervaring als de backend van uw wbesite.

Memcache inschakelen kunt u doen door een enkel XML bestand te bewerken in de Magento installatie. U vindt dit bestand in de map:

/app/etc/local.xml

Download het bestand (rechtermuisknop, kies daarna voor opslaan als) en plaats de inhoud van onderstaande XML code tussen </resources> en </global>

http://help.internettoday.nl/media/uploads/local.xml

Let op: u dient altijd een unieke prefix code op te geven tussen <id_prefix>uwcode</id_prefix> anders werkt Memcache niet correct.

Deze handleiding is enkel geschikt voor Magento versie 1.5, 1.6, 1.7, 1.8 en 1.8.1.