Hoe maak ik een Magento testomgeving?

Artikel aangemaakt: 10-02-2016 | Artikel gewijzigd: 10-02-2016
1.       Maak een subdomein dev.shopnaam.nl aan in het controlepaneel.
2.       Maak een database aan, als dit al niet gebeurd is.
3.       Download alle bestanden van de echte shop en upload deze op de FTP van het subdomein.
4.       Wijzig de MySQL gegevens in het bestand /app/etc/local.ml en let erop dat je ook de id_prefix van Memcache wijzigt, zodat de bestanden in de cache niet door de cache heen gaan van je echte shop.
5.       Plaats een robots.txt in de root van je test website, zodat deze website niet door zoekmachines wordt gevonden. De inhoud moet minimaal de volgende code zijn:

User-agent: *
Disallow: /

6.       Als je een multidomain shop hebt moet je ook de index.php aanpassen op de regels:

switch($_SERVER['HTTP_HOST']) {
    case 'www.dev. shopnaam.nl':
    case 'dev. shopnaam.nl':
                   Mage::run($mageRunCode, $mageRunType);
    break;
}

Op deze manier wordt je shop geladen als je het subdomein aanroept.
7.       Exporteer je database uit de live shop en importeer deze in het subdomein. Bij grotere databases vanaf 180MB zal MySQLadmin (ook wel PHPmyadmin genoemd) niet meer werken. Gebruik voor het uploaden van grote bestanden programma's zoals HeidySQL of laat Customer Service de database importeren via de command line.
8.       Log in op de downloader van je Magento omgeving www.shopnaam.nl/downloader/index.php. In 99% van de gevallen heb je hier de FTP gegevens ingevuld van je live omgeving. Deze moet je op de tab '' wijzigen in je dev ftp gegevens, anders update je via de FTP alsnog je live omgeving.
9.       Ga via je SQL programma, zoals HeidySQL of MySQLadmin naar de tabel 'core_config_data' en zoek naar de regel 'base_url'. Je zult hier 2 URL's terug vinden. De normale http url en de https url. Wijzig beide regels in dev.shopnaam.nl in plaats van je live omgeving.
10.   Je kunt nu inloggen in de backend. Zorg ervoor dat je op je dev omgeving allerhande cache zoals compilatie maar ook de normale Magento cache hebt uitgeschakeld, zodat je fouten direct ziet en niet tegen caching aan kijkt.

Je testomgeving is nu klaar voor gebruik. Succes met testen!