Hoe stel ik mijn email op Windows 8 Livemail in?

Artikel aangemaakt: 30-01-2014 | Artikel gewijzigd: 30-04-2019
Open Windows Live Mail.
·         In de taakbalk links klikt u op ‘E-mailaccount toevoegen’

Er verschijnt een nieuw venster: Een ‘e-mailaccount toevoegen’. Hier vult u uw e-mailgegevens in:
·         Bij ‘E-mail adres’ vult u uw e-mail adres (Afzender) in.
·         Bij ‘Wachtwoord’ vult u uw wachtwoord in.
·         Vink ‘Wachtwoord onthouden’ aan.
·         Bij ‘Schermnaam’ voert u uw gewenste schermnaam in.
·         Vink ‘Serverinstellingen voor e-mailaccount handmatig configureren’ aan.
·         Klik op ‘Next’ om verder te gaan.

Nu kunt u de server gegevens instellen:
·         Selecteer bij ‘Het  servertype voor inkomende e-mail is een’: POP3 –server.
·         Bij  ‘Inkomende server’ vult u ‘mai.uwdomeinnaam.nl’ in.
·         Bij ‘poort’ vult u ’110′ in
·         Bij ‘Aanmeldings-ID’ vult u de loginnaam van de mailbox in.
·         Bij ‘Uitgaande server’: vult u ‘mail.uwdomeinnaam’ in.
·         Vink de optie ‘Voor deze server is een beveiligde verbinding (SSL)’ uit.
·         Vink de optie ‘Voor de uitgaande server is verificatie vereist’ aan.
·         U dient het poort nummer (origineel is ‘25′) voor de ‘Uitgaande server’ te wijzigen in’825′.
·         Klik op ‘Next’ om verder te gaan.

Windows Live Mail geeft nu aan dat de installatie voltooid is.
Klik op ‘Finish’ om de installatie te voltooien.