Hoe maak ik een CNAME record?

Artikel aangemaakt: 19-07-2013 | Artikel gewijzigd: 25-04-2016

Om een correcte CNAME record te maken moet u in het bezit zijn van de hostnaam waarnaar u wilt verwijzen (bijvoorbeeld www.uwdomein.nl).

De velden:

• Domeinnaam: hier voert u het subdomein in, het is niet toegestaan om het veld leeg te laten.
  • Doel: voer hier de hostnaam in waarnaar u wilt verwijzen. (bijvoorbeeld www.uwdomein.nl).
Meest voorkomende situaties:
  • Het doel mag enkel een hostnaam zijn. Wanneer u hier een IP-adres invoert resulteert dit in een corrupte nameserverzone.
  • Aanpassingen in onze nameservers worden per direct verwerkt, maar door de cache bij andere providers kan het tot 2 uur duren voordat de wijziging overal is doorgevoerd.
Let op: Wanneer u een fout maakt in de nameserver configuratie resulteert dit in een foutieve zone en zullen de records van uw domein niet langer functioneren!