Hoe zet ik een back-up terug van een database?

Artikel aangemaakt: 25-02-2011 | Artikel gewijzigd: 25-02-2011

Voor het gebruik van onderstaande handleiding dient u ingelogd te zijn op SATserver.nl.

Met deze back-up functie kunt u back-ups terugzetten van de complete MySQL database. U kunt direct aangeven of u de bestaande database wenst te overschrijven of dat u de back-up als een bestand in de root van uw webruimte wenst te plaatsen.

SATserver genereert iedere 24 uur een back-up van uw bestanden en databases. De back-up vindt 's nachts plaats tussen 1:00 en 5:00.Doordat de back-up 's nachts wordt gemaakt bevat de back-up van bijvoorbeeld 15 februari de gegevens van 14 februari. Bij het invoeren van de datum dient u hier rekening mee te houden.

Om mis-of per ongeluk gebruik van deze back-upfunctie tegen te gaan is een beveiliging ingebouwd. U dient de beveiligingscode welke word gemeld in de tekst over te nemen zonder spaties en in hoofdletters.

• Klik op het tabblad 'MySQL' en kies voor de functie 'MySQL Backup terugzetten'.
Wat vult u in?

Voorbeeld 1: u wilt een database zoals deze op 15 februari was terug zetten over de huidige database heen.
  1. Database: kies de betreffende database.
  2. Terugzetten vanaf: 2011 - 02 - 16
  3. Backup terugzetten: maak de keuze "in de database (overschrijft huidige database)".
  4. Beveiligingscode invoeren: neem deze over zoals aangegeven in het vakje "beveiligingscode origineel". Neem deze code over zonder spaties en met hoofdletters.
  5. Klik op de knop 'Uitvoeren'. Het terugzetten van de back-up neemt afhankelijk van de drukte circa 15 tot 30 minuten in beslag.
Voorbeeld 2: u wilt een database zoals deze op 15 februari was terug zetten als bestand naar de root van uw webruimte.
  1. Database: kies de betreffende database.
  2. Terugzetten vanaf: 2011 - 02 - 16
  3. Backup terugzetten: maak de keuze "in de map /http/ met als naam [databasenaam].sql".
  4. Beveiligingscode invoeren: neem deze over zoals aangegeven in het vakje "beveiligingscode origineel". Neem deze code over zonder spaties en met hoofdletters.
  5. Klik op de knop 'Uitvoeren'. Het terugzetten van de back-up neemt afhankelijk van de drukte circa 15 tot 30 minuten in beslag.